Judith Prins

De wereld is in veel opzichten prachtig in al zijn facetten. Mijn roots liggen op de grens van Groningen en Drenthe. Een prachtig gebied waar ik nog graag kom en af en toe krijg ik het gevoel van Heimweeprikjes. Ik groeide op in een gezin van negen kinderen waar je leerde: delen, luisteren, kijken, naar de kerk gaan en op je beurt wachten.

Via de hotelschool ben ik overgestapt naar de opleiding Verpleegkunde in Amsterdam aan de Prinsengracht, om vervolgens de specialisatie Verloskunde te gaan doen. Met heel veel plezier en inzet. Dit zijn ook wel de woorden die bij mij passen: plezier, inzet, scholing en mensen. Hoe mooi is de mens en de natuur. Klein en groots! 

Na 15 jaar  gevuld met vele geboortes en vele nachtdiensten was het goed zo. Dus ben ik weer gaan bijscholen. Fantastisch om nu met kinderen/jongeren te werken. Ze leren kennen, kunnen steunen en toch ook wel een deel de wereld “laten zien”. Met veel genoegen en plezier doe ik dit ook al weer een jaar of 20. Best wel lang eigenlijk; maar niet uitgeleerd en uitgekeken.  

Zou dat ook passie kunnen heten? 


judith.prins@twijs.nl