Muziek

Muziekonderwijs

Leerlingen van onze school krijgen ook muziekonderwijs. Deze lessen worden verzorgd door vakspecialisten.

Annelies Kole verzorgt de lessen voor de groepen 1 t/m 4.
Michelle Nijenhuis verzorgt de lessen voor de groepen 5 t/m 8.

Annelies introduceert zichzelf:
Ik ben Annelies Kole. Ik geef muziekles aan de groepen 1 t/m 4. Ik zing samen met de kinderen nieuwe liedjes, speel met hen op instrumenten en beweeg op muziek.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen, naast het leren van vaardigheden zoals het zingen en spelen van ritmes, ook leren om hun creativiteit te gebruiken en deze verder te ontwikkelen.
Dit doe ik door ze geluiden te laten bedenken bij het maken van speelstukken of al improviserend ritmes te bedenken. Afhankelijk van de leeftijd gebeurt dit met wat meer leiding van mij tot het zelfstandig werken in groepjes.

Michelle stelt zich ook voor:

Mijn naam is Michelle Nijenhuis.

De muzieklessen die ik ga geven in de groepen 5 t/m 8 zullen vooral in het teken staan van het leren kennen van verschillende muziekstijlen, het leren kennen van hun eigen muzieksmaak en het ontwikkelen van muzikaal talent en vaardigheden. We gaan zingen, misschien wel dansen, luisteren naar muziek en muziek maken.
Los van het belang van muziek op zich, vind ik het belangrijk om muziektechnieken te koppelen aan vaardigheden die de leerlingen straks, bijvoorbeeld op de middelbare school, ook kunnen gebruiken.
Bijvoorbeeld presenteren, vragen stellen om erachter te komen wat een ander interesseert en het leren kennen van je eigen muziek smaak en daar ook voor uit durven komen. Ik heb er zin in!