ICT

Wij zetten ICT in om het leren te bevorderen, bijvoorbeeld door de software te gebruiken die bij de methodes hoort. Maar ook door de leerlingen op computers/laptops te laten werken aan opdrachten en werkstukken. Daarbij moeten ze zoeken naar relevante informatie en deze digitaal verwerken.

ICT vaardig zijn (omgaan met de computer en programma's) start al in de groepen 1/2 en wordt uitgebreid in de daarop volgende jaren.

Leerlingen uit de groepen 6 (en hoger) krijgen jaarlijks het aanbod om zich aan te melden voor een typecursus. Leerlingen kunnen hier vrijwillig van gebruik maken door de aanschaf van een licentie (27,50 euro). Meer informatie ontvangt u op de algemene ouderavonden aan het begin van het schooljaar of via de weekbrief.

Wij horen van onze ouders/kinderen ook goede berichten over:
- Typetopia:
http://www.typetopia.com/
- LOI Kidzz typecursus:
https://www.loikidzz.nl/typecursussen

Wilt u meer weten over het begeleiden van uw kind betreffende internet, social media of mobiele telefoons?
Op de volgende site vindt u interessante brochures:
https://www.vpn.nl/faq/kinderen-veilig-online

104 leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar
Welke apps en websites zijn geschikt voor jonge leerlingen? Waar worden ze nou echt wijzer van? De nieuwe gids 104 leerzame apps en sites van Mijn Kind Online en Kennisnet zet de beste leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar op een rij. De gids is gratis te downloaden via Kennisnet, klik *hier* voor een directe download.

SURFspot
We zijn aangesloten bij SURFspot, dat betekent dat ouders/leerlingen goedkoop nieuwe software en ICT artikelen kunnen aanschaffen. U moet zich daarvoor wel registren bij surfspot. Meer informatie op www.surfspot.nl