Kleuterplein

Wij werken in de groepen 1/2 o.a. met de methode Kleuterplein.
Op deze pagina geven we u een kleine indruk over een aantal thema's:

Kleuterplein thema "Herfst"

We praten, lezen, zingen, ontdekken en spelen over allerlei dingen die met de herfst te maken hebben. We leren o.a. spelenderwijs over het weer en wat er in de herfst gebeurt met de bladeren van de bomen…

Tijdens dit thema staat de letter h centraal. We spreken hem uit als de hu.

   

Kleuterplein thema "Familie"

We hebben allemaal familie, maar bij iedereen ziet de samenstelling er weer anders uit.

In het thema prentenboek maken de kinderen kennis met vier generaties vrouwen. Hoeveel generaties komen er in uw familie voor? Het is leuk om deze vast te leggen op een foto.

In de klas willen wij als startactiviteit met de kinderen een echte stamboom gaan maken. Dit geeft een prachtig overzicht van de verschillende gezinsleden en de familierelaties.

Fotograaf Frans Hofmeester heeft zijn kinderen iedere week kort gefilmd, al vanaf de geboorte. Het resultaat is prachtig. In drie minuten zie je zijn kinderen ‘groot’ worden: http://vimeo.com/franshofmeester

Tijdens dit thema staat de letter F centraal en herhalen wij de reeds aangeboden letters. De kinderen mogen weer spulletjes meenemen die beginnen met de letter F.


Kleuterplein thema "Winkel"

Als startactiviteit mochten de kinderen in groepjes gaan winkelen in ons eigen winkelcentrum ""De Beets".
In de klas hebben we gepraat, gelezen, gezongen over en gespeeld met allerlei dingen die met de winkel te maken hadden.
De kinderen hebben de rol van klant of verkoper ingenomen. Ook het maken van folders en prijskaartjes hoorde hierbij.
Wij hebben ontdekt dat er meer “achter” een winkel zit dan alleen de producten die er worden verkocht. En dat er ook veel verschillende soorten winkels zijn en welke producten er verkocht worden.
De letter "g" stond centraal waarmee de kinderen kennis gemaakt hebben, doordat ze o.a. spulletjes van thuis mochten meenemen die met deze letter begon.