Cecile Niessink

Hallo, ik ben Cecile Niessink-Lubbers en getrouwd met GertJan. Allebei behalve ‘gewone mensen’, ook onderwijsmensen. We zaten bij elkaar in de klas op de Pedagogische Academie en we zijn elkaar nooit meer uit het oog en uit het hart verloren. We hebben drie prachtkinderen gekregen, die alle drie op de Beets gezeten hebben. Dus al heel wat jaren verbonden aan deze fijne mooi gelegen school en wonende om de hoek voelt het inmiddels bijna als een tweede huis. Ik geniet enorm van het werken met de kinderen en van de contacten met de warme en betrokken collega’s.

Aanvankelijk verbonden aan de Beets als moeder en in die tijd ook als klaarover, bieb- en leesmoeder en wat je allemaal extra kunt betekenen voor de kinderen en de school. Na zo’n 15 jaar fulltime moeder geweest te zijn, ging mijn onderwijsbloed weer een beetje kruipen en ben ik wat gaan invallen hier en daar. Ook op de Beets, waar in die tijd iemand gezocht werd om een blind meisje te begeleiden, onze eerste zogenaamde rugzakleerling. Een pracht uitdaging, die ik met veel voldoening en plezier heb uitgevoerd.
Daar kwamen al snel meerdere ‘rugzakjes’ bij, die allemaal onder mijn hoede mochten vallen. In die tijd ben ik ook de opleiding tot Remedial Teacher gaan volgen. Inmiddels spreken we niet meer van rugzakjes, maar kun je mij een speciale leerlingbegeleider noemen in het kader van Passend onderwijs, voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, op welk gebied dan ook. Heel fijn, mooi en uitdagend werk!

In mijn vrije tijd zing ik heel graag, ik hou van wandelen en fietsen in de natuur, maar ook van mooie steden met hun cultuur, van zwemmen, reizen, maar ook gewoon fijn genieten van huis en tuin. En last but not least trek ik veel op met onze 3 schatten van kleinkinderen. Heerlijk dat spul! Want kinderen… zij zijn de reden dat ik het onderwijs ben ingegaan. Maar van grote mensen hou ik ook heel veel hoor, dus kom gerust binnen voor een praatje. Ik ben op dinsdag en donderdag te vinden op school, naast de kamer van onze directeur.

cecile.niessink@salomoscholen.nl