Bas Landweer

Hallo, mijn naam is Bas Landweer

Ik ben in 1953 geboren in Hilversum en rond mijn 11de jaar verhuisd naar Gouda, waar ik het voorgezet onderwijs en de Pedagogische Academie heb gevolgd. Na het vervullen van de dienstplicht, ben ik les gaan geven.

Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter en een zoon en twee kleindochters. In mijn vrije tijd heb ik altijd aan sport gedaan, achtereenvolgend  judo, hockey en tafeltennis. Verder ben ik altijd actief in de kerk geweest met jeugdwerk en andere taken. Ik fiets en fotografeer graag. In mijn vakanties bezoek ik graag met mijn vrouw steden, zoals Rome, Parijs, Madrid, Lissabon, Berlijn, Istanboel en VenetiĆ«.

In de afgelopen jaren heb ik uiteraard heel veel veranderingen in het onderwijs meegemaakt. Zo deden computers hun intrede in het onderwijs en ook de vak Engels, techniek en programmeren werden toegevoegd.

Op school bereid ik de kinderen graag voor op hun plekje in de maatschappij. Ik help de leerlingen en hun ouders graag bij de keuze voor de school in het voortgezet onderwijs. Samen onderzoeken waar de individuele talenten liggen.

Na schooltijd geef ik aan een groepje kinderen dam- en/of schaakles. Dit is goed voor het zelfbeeld. Leerlingen krijgen succeservaringen doordat ze nieuwe dingen leren. Ze leren omgaan met frustraties. Ze ontwikkelen persoonlijke eigenschappen als geduld, verantwoordelijkheidsgevoel, incasserings- en doorzettingsvermogen, concentratie en zelfdiscipline.

bas.landweer@salomoscholen.nl